10 küsimust „MasterChef Eesti“ finalist Katrinile

#Inspira #Katrin Kivi #MasterChef Eesti #telia tv
5 min lugemine

Esitasime kokandussaates „MasterChef Eesti“ kolme parima hulka jõudnud Katrin Kivile 10 küsimust nii saate kui toidu teemadel.

 

Saame kõigepealt tuttavaks. Kes Sa oled, kust tuled ja millega igapäevaselt tegeled?
Minu nimi on Katrin. Tegelikult olen küll terve elu Kati olnud ja nime Katrin on kasutatud siis, kui olen mõne “pahandusega” hakkama saanud J. Olen kogu oma elu elanud Tallinnas ning mu põhitööks on suupistete valmistamine. Samas pakun ka peredele õhtusööke, mille neile kaks korda nädalas koju kohale toimetan. Olen iseenda tööandja, see annab mulle vabaduse oma tööaega ise planeerida ning jätab aega tegeleda endale meelepäraste tegevustega.

Kas Sinu jaoks sündis otsas osaleda „MasterChef Eesti“ saates kergelt või pidi keegi Sind ka veenma?
Kindlasti ei sündinud otsus saates osaleda mulle kergelt. Sain ergutuskõnesid oma perelt, parimatelt sõpradelt ning isegi naabritädi võttis mind korralikult ette, et ma lihtsalt PEAN minema sinna saatesse, vahet pole, kuidas mul seal ka läheb: peaasi, et ennast proovile paneksin.

Kes on Sinu kõige suurem köögieeskuju? Miks?
Ma pole just väga originaalne oma vastusega, kuid selleks on Gordon Ramsay. Mulle lihtsalt meeldib tema isiksuse jõulisus, kergus ning lihtsus toidu valmistamisel, tema vaimukus ja karisma

Millise saatekohtuniku tagasisidet Sa kõige enam pelgasid?
Kõige hirmsam oli kuulata Mihkli tagasisidet. Tema oskas juba kokkamise ajal mu pea nii sassi ajada, et ma ei teadnud kunagi, kas talle mu proovitud toit maitses või peaksin seda võimalikult oskuslikult maitsekamaks muutma. Tema ees seistes enesekindlus kadus, hakkasin endas kahtlema ning tagasisidet kuulata oli kindlasti päris hirmutav. Eks sellest ka mu pidev murelik pilk seal kohtunike ees seistes –  kunagi ei teadnud, mida sulle nüüd öeldakse…

Mis on Sinu enda lemmikroog?
Minu lemmikroaks on vaieldamatult vürtsikas ja maitsetest tulvil roheline karri. Samas naudin suurima hea meelega kõiki toite, mis on Aasia maitsete alatooniga. Suureks lemmikuks on kindlasti ka lambaliha, olen nii mõnegi sõbranna oma maheda lambakarreega lambalihausku pööranud

Kas on mõni toit või toiduaine, mida Sa kunagi ei söö?
Ma söön ikka kõike! Eks lõpuks on siiski asi valikutes, mida eelistan ning mida mitte. Alati proovin vähemalt ära kogu toidupoolise, mis mu ette tõstetakse, sest igal toidul on oma maitsed, erisused ja traditsioonid – neid peab austama!

Milline on olnud Sinu kõige meeldejäävam / ekstreemsem maitseelamus?
Eks neid meelejäävamaid maitseelamusi on ikka mitmeid olnud. Suurem osa nendest on küll meelde jäänud pigem läbi pisarate ja õudustunde. Need mälestused pärinevad muidugi reisidest Aasia riikidesse. Samas on siiani mul meeles üks kindel maitse, mis pärineb siit samast Eestimaalt, 20 aastat tagasi Restoran Ö-s söödud Foie Gras eelroast – selle toidu hõrk maitse on tõesti siiani meeles, nagu oleksin seda söönud eile…

Jamie Oliver või Gordon Ramsay? Miks?
No ikka Gordon. Mulle meeldib tema toiduvalmistuse lihtsus ning samas maalähedus ja kindlus. Oliver on oma loomult palju pehmem, just nagu mina. Ehk selle pärast valiksingi Gordoni, imetlen tema jõulisust ja erinevust. Oliveri retseptid nõuavad sageli liiga palju erinevaid värskeid ürte, see on küll vahva, kuid nõuab suurt valikut, mille pead toidutegemiseks varuma.

Kuidas on saates osalemine muutnud Sinu elu?
Hetkel veel ei ole suuri muudatusi mu elus toimunud, kell tiksub ikka samamoodi edasi. Isiklikus plaanis on saade kindlasti juurde andnud rohkem enesekindlust ning teotahet toidumaastikul edasi liikuda. Tore on mõelda, et hakkama sain! Saates oli metsik pinge, tempo, eneseületus, kurjad kommentaarid ja sekka ka kiitust – nii hea tunne on, et nähtud-tehtud!

Milline on Sinu kokkamisega seotud unistus?
Olen pikemat aega mõelnud ning natukene ka juba pusinud ühe lastele mõeldud kokaraamatu kallal, kahjuks küll veel hetkel tulemusteta. Loodan, et see väikene unistus saab peagi ikka teoks. Suure osa meie pere ajast võtab Tallinna läheduses vana talumaja renoveerimine, kuhu varsti tahaks püsivalt elama asuda ja avada nädalalõpukohvik, korraldada koolitusi, pakkuda ruume/toitlustust sünnipäevade ja tähtpäevade pidamiseks.

Kõige väärtuslikum õppetund „MasterChefi“ köögist?
Maitse, maitse, maitse ja lisa soola! Samas andis iga episood mingi tarkusetera ellu kaasa. Eriti meeldejääv oli Õiega koos koogi valmistamine. Orm õpetas meile saateväliselt risotto valmistamist ning Mihkel jagas õpetussõnu maitsestamise osas. Kogu see teekond saates oli väärtuslik

Mida erilist paned tänavusele jõululauale?
Juba mitmendat aastat pole meie jõululaual sealiha vaid part ning erinevad suupisted. Sellel aastal olen plaaninud pakkuda kindlasti veiselihasteiki. Olen paaril korral seda kodustele teinud ning oma maitseainesegusid katsetanud. Tulemus on tõeliselt hõrk, seega otsus on kindlalt langetatud veiseliha kasuks.

„MasterChef Eesti“ esimese hooaja viimase osa on Inspira kanali eetris jõululaupäeval, 24. detsembril algusega kell 21:00.

„MasterChef Eesti“ saates toimuvaga saab end kursis hoida ka spetsiaalsel Facebooki ja Instagrami lehel. Samuti saab „MasterChef Eesti“ saadet järelvaadata Telia TV Inspira kanalis.

 

Digitark koondab tehnoloogiateadlikke ja -huvilisi toimetajaid, kes otsivad üles põnevaimad ja kasulikumad tehnoloogiakillud Eestist ja laiast maailmast, et sinu elu oleks lihtsam, mugavam, toredam ja turvalisem.